Acum este momentul să îți dezvăluim câteva dintre noile opțiuni ale sitebuilder-ul Pagix. Acestea vor contribui la o experiență mult mai plăcută și vor crea o interacțiune mult mai dinamică cu vizitatorii tăi. Pe lângă faptul că am dezvoltat sitebuilder-ul nostru și am introdus teme noi, astfel oferind ocazia utilizatorilor noștri să își exploreze latura creativă, am adăugat de asemenea o serie de opțiuni noi. Să vedem despre ce este vorba în rândurile următoare.

1. Chenar Imagine

Una dintre noile opțiuni poartă denumirea de „Chenar” și îți permite să păstrezi sau să elimini chenarul imaginii respective. Vei găsi acest mic truc în colțul din dreapta sus, a imaginii încărcate. Treceți cu mouse-ul peste rotița din colț și selectați „Chenar”.

                                                                         

                                                                                    

Aici vei găsi și căsuța care îți permite să elimini chenarul imaginii. Dacă intenția ta este să elimini chenarul, atunci bifează căsuța respectivă. Las-o nebifată în cazul în care preferi imaginea cu chenarul original (precum ai selectat-o inițial din stocul nostru de fotografii sau din computerul personal).

                                                                                                                                                     

            
2. Fundalul

O altă opțiune nou adăugată în Pagix are rolul de a personaliza fundalul website-ului tău. Aceasta îți va permite să îți personalizezi fundalul după bunul tău plac, fără limite. Tot ceea ce trebuie să faci este să mergi la „Design” (situat în partea de sus a editorului). De aici alege „Personalizează design-ul” și vei vedea două câmpuri.

                                                                                          

Dă un click pe butonul „Personalizează fundalul”. La pasul următor vei observa patru imagini, cu cele patru zone ale website-ului tău.

 

                                      

Prin intermediul primei zone vei putea personaliza antetul, însă nu și banner-ul.

Cea de-a doua îți permite să personalizezi fundalul întregii pagini.

Cu ajutorul celei de-a treia zonă vei putea să personalizezi fundalul conținutului din website-ul tău.

Ultima îți permite să adaugi un fundal în partea de subsol a website-ului tău.

Alege oricare din aceste patru funcționalități pentru a aduce o notă de personalitate fundalului website-ului tău. Bineînțeles că poți să îți personalizezi website-ul folosind toate cele patru funcționalități dacă așa dorești. În câteva secunde ți se va deschide o fereastră, iar de aici poți alege imaginea care va fi fundalul tău. Săgețile din mijlocul ferestrei te vor ajuta să îți poziționezi cât mai precis imaginea de fundal. Opțiunea „Derulează fundalul împreună cu pagina” îți va permite să menții imaginea din fundal pe loc, în timp ce derulezi conținutul cu ajutorul mouse-ului.

                                                              

Pentru o prezentare mai amănunțită a acestei funcționalități, te rugăm să accesezi acest link.

3. Personalizarea fonturilor

De aici vei putea să îți editezi fonturile după bunul plac. Această opțiune îți oferă oportunitatea de a schimba fonturile implicite temei alese, în fonturi personalizate. Poți să editezi fiecare widget de text dintr-o singură setare. Tot ceea ce trebuie să faci este să mergi la Design → Personalizează design-ul → Personalizează fonturile. De aici vei putea să ajustezi două zone ale website-ului tău: conținutul și subsolul paginii.

                                       

În partea stângă a ferestrei de personalizare vei vedea o listă cu tipuri de text, precum: paragraf, antet și link-uri. Alege-le pe toate acelea pe care dorești să le personalizezi. Aceste schimbări trebuie făcute pentru fiecare tip de font ales. În plus, tot aici la setările de Design, poţi ajusta tipul de font, mărimea și culoarea. Odată alese toate acestea, trebuie să dai un click pe „Salvează”.

                                                     

                                        

4. Icoane Sociale

O altă opțiune nou adăugată în sitebuilder-ul Pagix se numește „Icoane Sociale” și îți oferă prilejul de a adăuga și de a edita toate iconițele sociale pe care dorești să le integrezi în pagina ta. Să aflăm care sunt avantajele pe care le vei avea dacă vei folosi acestă opțiune.

Tot ceea ce trebuie să faci este să mergi la Widget → Rețele de socializare →  Icoane Sociale. Trage widget-ul „Icoane Sociale” și plasează-l în zona dorită.

 

                                           

În câteva secunde vei vedea următoarea fereastră:

                                            

După cum se poate observa, această fereastră are trei zone, așa că le vom prezenta pe rând pentru a vedea ce conține fiecare zonă în parte.

Prima zonă a ferestrei cuprinde următoarele opțiuni: „Adaugă/Editează iconițe” , „Aliniază”, „Mărime”, „Spațiere” și „Aspect”.

Dă un click pe „Adaugă/Editează” icnonițe pentru a insera link-urile rețelelor sociale ale profilului tău de afacere.

                                           

Dacă consideri că rețelele de Facebook, Twitter și Google + nu sunt suficiente, poți oricând să dai un click pe butonul albastru „Adaugă mai multe” pentru a insera și mai multe iconițe de rețele de socializare. În cazul în care vrei să renunți la una dintre ele, trebuie doar să dai un click pe X-ul care apare în partea dreaptă.

                                                

Nu ești mulțumit cu alinierea iconițelor sociale? Nicio problemă. Poți oricând să le poziționezi fie la stânga, la mijloc sau la dreapta, folosind opțiunea „Aliniază”.
Opțiunea care poartă denumirea de „Mărime” îți permite să ajustezi iconițele de la 16 pixeli până la 96 de pixeli. Dacă vrei să conferi puțin spațiu între iconițe, folosește opțiunea de „Spațiere” care te va lăsa să adaugi un spațiu între 0 și 40 de pixeli.

Opțiunea „Aspect” îți va permite să îți poziționezi iconițele fie orizontal, fie vertical.

În a  doua zonă a ferestrei de „Icoane Sociale” vei putea să își personalizezi iconițele după bunul tău plac.
În prima căsuță ai două opțiuni: fie lași setată tipul de iconiță ca fiind „Iconiță PNG”, fie dai un click pe  „Personalizează iconița”.

                                                   

Dacă optezi pentru a doua variantă, vei putea să personalizezi culoarea fundalului pe care o are iconița, forma fundalului ei și culoarea iconiței. După ce ai finalizat procesul de personalizare a iconițelor, dă un click pe butonul albastru „Salvează”.

                                           

În a doua căsuță vei vedea denumirea „Set de iconițe1”. Dacă dai click aici, ți se va deschide o mică fereastră cu mai multe seturi de iconițe, din care poți alege setul care îți place mai mult. Asigură-te că te  uiți la fiecare set pentru a alege acela care ți se pare mai potrivit pentru site-ul tău.

                                                

În a treia zonă a ferestrei de „Icoane Sociale” vei putea să îți previzualizezi schimbările făcute.

5. Excluderea de pe mobile

Această opțiune te va ajuta să ascunzi atât widget-ul, cât și conținutul acestuia de pe afișajul telefoanelor mobile. Cu alte cuvinte, atunci când vizitatorii tăi vor accesa website-ul tău de pe mobil, nu vor putea să vadă sau să folosească acel widget, pentru care ai folosit această opțiune de excludere. Important de reținut este că widget-ul respectiv cât și conținutul său vor fi vizibile însă pe afișajul computerelor. Dacă de exemplu preferi o hartă Google sau un produs să fie ascuns de mobile, te rugăm să mergi la Opțiuni (în colțul din dreapta sus al fiecărui widget) → „Exclude de pe mobile”. Pentru a-l face din nou vizibil pe telefoanele mobile, tot ce trebuie să faci este să debifezi căsuța.

                                        

Sperăm că aceste noi opțiuni îți vor fi pe plac. Te sfătuim să le folosești în totalitate și vei descoperi că fac toată diferența!

Din moment ce apreciem opinia utilizatorilor noștri, orice feedback și sugestii din partea ta privind aceste opțiuni sunt bine venite. Te rugăm să ne scrii la adresa de email info@pagix.ro. Împreună ne vom asigura că website-ul tău iese în evidență din toate punctele de vedere.

Opțiuni noi lansate