Ce trebuie să fac pentru ca site-ul meu să fie găsit de către vizitatori prin intermediul motoarelor de căutare?

După ce ai publicat site-ul creat cu Pagix, acesta trebuie să fie indexat de motoarele de căutare (Google, Bing, Yahoo). Dacă site-ul nu este indexat de motoarele de căutare, poate fi găsit doar de utilizatorii care introduc în browser adresa corectă a site-ului tău (ex. www.site-ulmeu.ro). În cazul Google, indexarea paginilor web are loc prin intermediul Google Webmaster Tools şi poate dura până la câteva zile.

Cum pot urmări numărul de vizitatori ai site-ului meu?

Pagix a creat o opţiune integrată care permite utilizatorului să afle numărul de persoane care au vizitat site-ul acestuia, într-un anumit interval de timp. Această opţiune se numeşte ‘Statistici’ şi poţi să o accesezi atât din interfaţa Pagix, cât şi din ‘TABLOU DE BORD’. După ce ai accesat această opţiune o fereastră de tip pop-up se va deschide. Pentru a putea vedea numărul de persoane care au vizitat site-ul tău, trebuie să selectezi categoria ‘Vizitatori’ situată în partea stângă a paginii.

Ce sunt meta tag-urile și cum mă pot ajuta?

Meta tag-urile constau în cuvinte, propoziţii, uneori chiar fraze, care furnizează motoarelor de căutare informaţii utile despre site-ul tău, cu scopul de a obţine o mai bună poziţionare a site-ului în rezultatele acestor motoare de căutare. În cazul sitebuilder-ului Pagix meta tag-urile pot fi accesate cu uşurinţă din meniul ‘Opţiuni pagină’, selectând opţiunea ‘Setări SEO’. Acestea sunt în număr de trei, ‘Titlul paginii’, ‘Descriere pagină’, ‘Cuvinte cheie’, neputând fi vizualizate de vizitatori decât din sursa paginii web.